Välkommen till Vuollerims Motorförening!

 

BANAN ÖPPEN FÖR TRÄNING

Då har äntligen snön försvunnit och vi har öppnat kartingbanan för träning.
GLÖM INTE NÄSTA LÖRDAG DEN 21 MAJ 10.00 GOKARTSKOLA! DET GÅR ATT ANMÄLA SIG FORTFARANDE.
 
DET GÅR ÄVEN ATT BOKA HYRKART!

GOKARTSKOLA 2022

Nu är det dags för årets licenskurs för gokart
sporten passar alla flickor och pojkar från det år man fyller 6år. Även vuxna män och kvinnor är välkomna eftersom det inte finns någon övre gräns. Utbildningen kommer att hållas på Letsi karting ring . Viss utrustning finns att låna under utbildningen . Utbildningen kostar 500:- inkl för icke medlemmar för medlemmar i föreningen är det gratis
För mer info och om anmälan ring 076-118 60 08 (Philip)
 

ÅRSMÖTE 2022-03-13

Digitalt Årsmöte

 

Samhället håller på att öppnas upp för närvarande. Men när vi i styrelsen tog  beslut hur vi skulle hålla årsmöte,
så var det begränsningar i samhället. Så har vi styrelsen för Vuollerims Motorförening, beslutat att hålla årets årsmöte digitalt
för att hålla nere smittspridningen.
Mötet kommer att hållas på plattformen skype 2021-03-13 klockan 17.00.

Motioner till årsmötet måste ha kommit in till föreningens styrelse senast den 6 mars 

Ni som avser att delta i mötet anmäler detta till föreningens styrelse på: vuollerimsmf.se@gmail.com senast den 6/3
Då skickas årsmöteshandlingarna i pdf-format och länken till årsmötet till er via e-post.

Ni ansluter till mötet genom att klicka på den medföljande länken.
Observera att kameran måste vara på under hela mötet.

För mer information hur ni kan förbereda er för mötet finns i denna länk

Informations länk

Styrelsen

JULBREV 2021

Vi vill önska er alla en God Jul och Gott Nytt År

Julbrev från Vuollerims MF ordförande

 

Då har ett ytterligare år gått och vi närmar oss jul och året håller på gå mot sitt slut. Detta år har varit ett händelse rikt år på många olika sätt.  Vi har lärt oss att leva med covid-19 och alla dessa mutationer och de flesta av oss har blivit vacinerade. Det har väl inte varit lika tufft i år som de var ifjol, men som det verkar så är väl inte fara över riktigt än. Vi kanske får ta det lite försiktigt under årets sista veckor så vi slipper ytterligare smittspridning.  Som förening har vi klara oss ganska bra, men vi har en bit kvar innan vi säga att denna pandemi är över och allt kan bli som före pandemin. Det är bara att fortsätta sprita händerna och hålla avstånd. Allt har väl inte varit nattsvart under året, vi har fått en del nya medlemmar till motorgården och kartingsektionen. Vi har också gjort en hel del investeringar i föreningen. Ute på kartingbanan i Letsi som det har varit full aktivitet under året. Det är på den befintliga maskinparken och fastigheterna som investeringarna har skett.

 

Fortsatt arbete i depåområdet,  de nya uppställningsplatser har fått mera fyllnadsmassor. Allt detta för att underlätta för våra tävlande som besöker oss. Befintliga fastigheter besiktningshuset, klubbstugan,  serveringbyggnaden har rustast upp för att möta framtida krav på service. Klubbstugan har fått nytt kök och nya golv samt nya fönster på entreplanet. El och VVS installationen har uppdateras,. Serveringsbyggnaden har fått nytt kök nytt golv och innertak samt en inglasning . Vi har även byggt en altan i anslutning till serveringsbyggnaden. Vi har även uppdaterat el och vvs installationen. Besiktningshuset har också fått en uppdatering, nytt säkringsskåp och lite beklädnad på väggarna.

Alla arbeterna är utförda och helt klara de har även testas under sommaren.

 

Verksamheten under året ute banan i Letsi förutom alla byggnationer så har hyrkartverksamheten rullat på inte som tidigare innan pandemin men ändå hyfsat. Vi har även anordnat norrlandscupstävling i dagarna två 3 och 4 juli. Det visade sig just den veckan så var det de varmaste dagarna under hela sommaren. Minnet från sommaren värmer gott nu i vinter. Föreningens motorgård har inlett ett sammarbete med Jokkmokk kommun under året som kommer fortsätta under 2022. Eftersom det är i sin linda så kommer mer om projektet att redovisas på vår hemsida under året.

    

Vi kommer under 2022 att fortsätta med att utbilda nya gokart förare i gokartskolor, vi ska ha prova på dagar och vi ska även ha öppet banan för turister och företag som vill köra hyrkart. Vi kommer också fortsätta sammarbetet med Kommunen i projektet skolsamverkan. Jag har också sett att fler av föreningens gokart förare har dykt upp i resultatlistorna från tävlingar under året. Föreningen har även  kartingförare som slutade på 3:e plats i distriktmästerskapet.  Jag hoppas att vi kommer att få se ännu fler under kommade år. Under 2022 kommer föreningen att anordna en dubbel tävling på Vuollerim Kartingring tävlingen är plannerad den 2:e och 3:e juli 2022 vi får väl hoppas på repris på vädret

Det ser ut och bli ett intressant 2022. 

Betalningar av medlemsavgift till föreningen sker till följande,
Bankgiro 5110-7878 eller swish 123 559 60 28

Märk alltid vad betalningen avser.

 

Jag önskar alla föreningens medlemmar och sponsorer en riktig God Jul och Gott Nytt År

 

Ordförande

Philip Ullberg

Föreningens förare på DM podiet

Nu när årerts tävlingssäsong i karting är över så kan vi konstatera att för en av föreningens förare Elias Åberg slutade det riktigt bra. Elias slutade i den totala DM tabellen på en hedervärd 2:a plats i klassen J60. 

Vi i föreningen gratulerar Elias Åberg till sin fina pallplats i distriktmästerskapet och vi önskar fortsatta framgångar de kommande åren.

GRATTIS!

Företagsrace

Tisdagens företagsrace Arctic Infra var en hård sammandrabbing. Det var många som ville äntra pallen men bara få klarade pressen.
Tillslut så var dessa 3 som klev upp på pallen.

Norrlandscup tävling Lycksele

Då var tävlandet i norrlandscupen igång igen efter SM:et. Föreningen hade 2 förare som deltog Svenska Mästerskapet i Rasbo i  år.
Det var syskonen Isabell och Elias Åberg, Isabell i klassen J125 och Elias J60. Det blev inga framskjutna platser i SM, så det är bara att ta nya tag.

I helgen så var det NC tävling i Lycksele och föreningen hade bara Isabell och Elias Åberg till start. För Isabell så gick det bra under hela dagen fram till finalen. Som det är alltid klassen J125 så är det flera som har chans att vinna och marginalerna är små. Skillnaden mellan att lyckas eller råka ut för något är minimala. För Isabell slutade med att bli oplacerad, men för Elias var det en mer lyckad dag. Elias var stabil i körningen och var bland de 3 främsta hela dagen. Det slutade med en 3:e plats till slut.

Kartingbanan stängd

Vi kommer att hålla stängt kartingbanan måndagen den 26 juli.

Vi har öppet som vanligt på tisdag igen 12.00 till 20.00 och resten av veckan..

INSTÄLLD HYRKART

Vi kommer att hålla banan stängd för hyrkart den 16 juli och fram till måndag den 19 juli klockan 12.00 på grund av gokarttävling på annan ort.
NI ÄR VÄLKOMNA PÅ MÅNDAG 19 JULI 12.00