JULBREV

Vi vill önska er alla en God Jul och Gott Nytt År

Julbrev från Vuollerims MF ordförande

 

Då har jorden snurrat ytterligare ett varv runt solen och vi närmar oss jul och året håller på att gå mot sitt slut. Vi har lärt oss att leva med covid-19 och alla dessa mutationer och de flesta av oss har blivit vaccinerade. Men livet börjar att återgå till det normala igen. Vi i styrelsen fortsätter med arbetet att utveckla föreningen och sektionerna. Det är lika tufft i år som de var tidigare år att få medlemmar att engagera sig i föreningslivet. Det gäller alla föreningens sektioner. Allt har väl inte varit nattsvart under året, vi har fått en del nya medlemmar till motorgården och kartingsektionen. Vi har också två nya namn i huvudstyrelsen. Även motorgårdenens styrelse har uppdaterats. Det är ny sektionsordförande och ansvarig för motorgården. Titta in på vår hemsida för att se vad de olika ledamöterna har för ansvarsområden.  Det gäller huvudstyrelse och sektionerna.

 

Ute på kartingbanan i Letsi som det har varit full aktivitet under året.  

Fortsatt arbete i depåområdet, förberedelse för att till våren byta ut vår VA anläggning från septiktank till 3 kammarbrunn med infiltration. Det ska även göra plats för en camping utanför staketet till våra tävlingar. För att göra vår anläggning ännu bättre så planerar vi att bygga en duschbyggnad med sex duschar för att användas under våra tävlingar. Vi har köpt in ytterligare två barnkartar till verksamheten ute på banan i Letsi.

Verksamheten under året ute banan i Letsi, så har hyrkartverksamheten rullat som vanligt, inte lika bra som förra året men ändå fullt godkänt trots mycket regn i sommar. Detta beror inte på att norrmännen har hittat tillbaka utan en mycket stor del att svenskar har hittat till vår bana.

Föreningens motorgård hade inlett ett samarbete med Jokkmokk kommun. Projektet bygger på att få fler ungdomar med motorintresse komma till föreningen. Projekt har väl inte kommit i gång riktigt än, men vi hoppas att under 2024 att det kommer i gång.  Projektet kommer att redovisas på vår hemsida under året. Vi i styrelsen har under hösten startat en ny sektion. Sektionen kommer att hålla på med RC bilar ute vid kartingbanan i Letsi. Vi har ordnat plats för detta direkt utanför staketet vid banan. Vi kommer under den närmaste tiden att informera er om detta på vår hemsida.

    

Vi kommer under 2024 att fortsätta med att utbilda nya gokart förare i gokartskolor, vi ska ha prova på dagar och vi ska även ha öppet banan för turister och företag som vill köra hyrkart. Vi kommer också fortsätta samarbetet med Kommunen i projektet skolsamverkan. Jag har också sett att fler av föreningens gokartförare har dykt upp i resultatlistorna från tävlingar under året.  Jag hoppas att vi kommer att få se ännu fler under kommande år. Under 2024 kommer föreningen att anordna en tävling på Vuollerim Kartingring i norrlandscupen första helgen i juli. Sen hoppas jag att den nya sektionen får en bra start och att det finns ungdomar och äldre som är intresserade av detta.

  

Det ser ut och bli ett intressant 2024.  Betalningar av medlemsavgift till föreningen sker till följande, Bankgiro 5110-7878 eller swish 123 559 60 28

Märk alltid vad betalningen avser.

 

Jag önskar alla föreningens medlemmar och sponsorer en riktig God Jul och Gott Nytt År

 

Ordförande

Philip Ullberg