Gokart året 2017

Då var det bara att invänta att den första snön ska falla och att lägga gokartåret 2017 till handa. Det har varit ett intressant år,  på många olika sätt. Föreningen har under året haft 2 gokartskolor och detta har resulterat att vi har 6 nya medlemmar som har tagit licens. Hyrkarten har också gått bra med tanke på att perioden 1 juni till sista augusti var den blötaste på 150 år.  Vi har också haft ett par Prova På Dagar under året.

Vi i styrelsen för föreningen och kartingsektionen har redan börjat att planera och investera för gokartåret 2018. Vuollerims Motorförening har inlett ett samarbete med Hotel Vuollerim och The Village team. Vi ska med gemensam kraft marknadsföra Vuollerim och visa vad vi kan erbjuda företag och turister. Vi har under sommaren sökt pengar från Leader Polaris 2020 och nu under hösten blev det klart att vi blev beviljat det vi ansökte om. Detta innebär att vi kommer att till nästa år att ha ett tidtagningsystem ute på banan för hyrkart upp till 20 bilar. Vi kommer också att ha en ny dubbelkart för funktionshindrade.  Vi kommer att utöka servicen genom att ha en webbkamera som sänder live från banan. Detta är bara för att man ska se om det regnar eller om det är full aktivitet ute på banan. Under våren kommer en marknadsförnings kampanj mot företag och norska turister i första hand. 

Detta är bara de vi har klart för tillfället, vi kommer att under våren 2018 att redovisa lite mera vad som kommer ske under nästa år.