JULBREV 2021

Vi vill önska er alla en God Jul och Gott Nytt År

Julbrev från Vuollerims MF ordförande

 

Då har ett ytterligare år gått och vi närmar oss jul och året håller på gå mot sitt slut. Detta år har varit ett händelse rikt år på många olika sätt.  Vi har lärt oss att leva med covid-19 och alla dessa mutationer och de flesta av oss har blivit vacinerade. Det har väl inte varit lika tufft i år som de var ifjol, men som det verkar så är väl inte fara över riktigt än. Vi kanske får ta det lite försiktigt under årets sista veckor så vi slipper ytterligare smittspridning.  Som förening har vi klara oss ganska bra, men vi har en bit kvar innan vi säga att denna pandemi är över och allt kan bli som före pandemin. Det är bara att fortsätta sprita händerna och hålla avstånd. Allt har väl inte varit nattsvart under året, vi har fått en del nya medlemmar till motorgården och kartingsektionen. Vi har också gjort en hel del investeringar i föreningen. Ute på kartingbanan i Letsi som det har varit full aktivitet under året. Det är på den befintliga maskinparken och fastigheterna som investeringarna har skett.

 

Fortsatt arbete i depåområdet,  de nya uppställningsplatser har fått mera fyllnadsmassor. Allt detta för att underlätta för våra tävlande som besöker oss. Befintliga fastigheter besiktningshuset, klubbstugan,  serveringbyggnaden har rustast upp för att möta framtida krav på service. Klubbstugan har fått nytt kök och nya golv samt nya fönster på entreplanet. El och VVS installationen har uppdateras,. Serveringsbyggnaden har fått nytt kök nytt golv och innertak samt en inglasning . Vi har även byggt en altan i anslutning till serveringsbyggnaden. Vi har även uppdaterat el och vvs installationen. Besiktningshuset har också fått en uppdatering, nytt säkringsskåp och lite beklädnad på väggarna.

Alla arbeterna är utförda och helt klara de har även testas under sommaren.

 

Verksamheten under året ute banan i Letsi förutom alla byggnationer så har hyrkartverksamheten rullat på inte som tidigare innan pandemin men ändå hyfsat. Vi har även anordnat norrlandscupstävling i dagarna två 3 och 4 juli. Det visade sig just den veckan så var det de varmaste dagarna under hela sommaren. Minnet från sommaren värmer gott nu i vinter. Föreningens motorgård har inlett ett sammarbete med Jokkmokk kommun under året som kommer fortsätta under 2022. Eftersom det är i sin linda så kommer mer om projektet att redovisas på vår hemsida under året.

    

Vi kommer under 2022 att fortsätta med att utbilda nya gokart förare i gokartskolor, vi ska ha prova på dagar och vi ska även ha öppet banan för turister och företag som vill köra hyrkart. Vi kommer också fortsätta sammarbetet med Kommunen i projektet skolsamverkan. Jag har också sett att fler av föreningens gokart förare har dykt upp i resultatlistorna från tävlingar under året. Föreningen har även  kartingförare som slutade på 3:e plats i distriktmästerskapet.  Jag hoppas att vi kommer att få se ännu fler under kommade år. Under 2022 kommer föreningen att anordna en dubbel tävling på Vuollerim Kartingring tävlingen är plannerad den 2:e och 3:e juli 2022 vi får väl hoppas på repris på vädret

Det ser ut och bli ett intressant 2022. 

Betalningar av medlemsavgift till föreningen sker till följande,
Bankgiro 5110-7878 eller swish 123 559 60 28

Märk alltid vad betalningen avser.

 

Jag önskar alla föreningens medlemmar och sponsorer en riktig God Jul och Gott Nytt År

 

Ordförande

Philip Ullberg